Lovni turizem

Favna in flora je na ozemlju lovišča izredno bogata. Z vsem svojim razkošjem se narava izkaže prav jeseni. Takrat, ko se gozd odene v pisano jesensko ogrinjalo, ko se pod kostanji, hrasti in bukvami srečujejo srne, jeleni, divji prašiči, takrat ko gobarji preizkušajo svojo srečo in znanje, takrat zares gozd oživi. V tem času začnemo tudi mi lovci skupaj z gosti izvajati pogone. Da je lovišče res bogato pričajo razstavljene trofeje na razstavi ob 60. letnici obstoja lovske družine

uplenjen jelen jelen divji prašičiuplenjen muflon

Lovski gostje, prijatelji, znanci radi prihajajo na lov v "kanalsko" lovišče. Prvi gostje so začeli prihajati že kmalu po ustanovitvi lovske družine. Obstaja dokument, ki priča, da je prvi tuji gost bil Italijan že leta 1955. 

Danes je lovni turizem ena izmed pomembnih dejavnosti lovske družine, saj predstavlja kar dobro petino vseh prihodkov družine. Že več kot dve desetletji so v domačih krajih in sosednji Furlaniji Julijski krajini znani "kanalski" lovi na divje prašiče.

V ta namen lovska družina sklene pogodbe z posameznimi tujimi gosti za odstrel lovne divjadi (divjih prašičev, srnjadi, jelenjadi, muflonov in gamsov). Lovi se izvajajo dvakrat tedensko in se poleg pogodbenih gostov lova lahko udeležijo tudi dnevni gostje. Na željo zainteresirane skupine lovcev se lahko organizira lov samo za to skupino. 

Za potrebe udeležencev lova in drugih gostov je na voljo lično urejen lovski dom. V njem se nahaja družabni prostor z 80 sedeži, kuhinjo, sanitarijami, odprtim ognjiščem in spalnicami.